Poze din Chișinău în care poți recunoaște femeile din viața ta

Moldova e o țară unde se duc unii bărbați din România să-și găsească soții. Uneori se întâmplă pur și simplu, alteori se găsesc aici și află care de pe unde e. Femeile, după cum le tot place românilor să se laude, sunt frumoase la noi. Cele mai frumoase din Europa!

La fel zic și moldovenii. Ponderea e mai bună la ei însă. Majoritare sunt femeile și populația e cât a Bucureștiului când începe facultatea: peste 3,5 milioane de locuitori. Dacă tot am auzit că femeile ar fi mai frumoase dincolo de Prut, le-am fotografiat să le arăt și altora din țară.

femei-din-chisinau-4

Am început cu câteva care atrag privirea pe stradă. Am ajuns însă în piață și am început să remarc în toate acestea femeile din viața fiecăruia. Este doamna care vinde ciorapi, chiloți și tricouri la colț de stradă. Este fata din liceu sau facultate care arată bine și cu care ți-e prea jenă să te bagi în seamă. Și se mai și îmbracă într-un mare fel! Este femeia care vine popcorn, înghețată și sucuri în parc, are un șorț pe ea și un scaun pe care să aștepte clienți.

femei-din-chisinau-8

femei-din-chisinau-31

Mai este cea care poartă tricouri cu diverse mesaje și țesături sclipicioase, chiar dacă nu înțelege exact ce scrie acolo sau de ce e așa o modă. Sau poate este acea fată cu fustă mulată, spartă sau nu la spate, care merge cu lejeritate pe tocuri cum nu mergi tu nici în șlapi.

Mai sunt femeile cu fuste cu imprimeu de leopard, cele tatuate pe picior, unde tata și mama nu văd mâzgălitura poate niciodată. Apoi, mai sunt cele trecute de vârsta a doua a tinereții, care ies din casă în capotul de gătit și în ceea ce ar putea trece drept o pijama. Le-am fotografiat cât am putut, mai frontal și mai evaziv, mai voiorist și mai nevinovat. Toate au însă o amprentă a mixului între două civilizații cu cea de-a treia, Uniunea Europeană, pentru care se pregătesc.

Piața e plină cu vânzătoare și femei care cară spre casă mâncare, jucării și haine pentru următoarele luni. Trotuarele sunt mai spre catwalk, între un job corporatist și unul de videochat. Nu știi niciodată și misterul acesta nu deranjează nici în poze, nici pe stradă.

femei-din-chisinau-13

femei-din-chisinau-11

femei-din-chisinau-12

femei-din-chisinau-7

femei-din-chisinau-9

femei-din-chisinau-10

femei-din-chisinau-6

femei-din-chisinau-5

femei-din-chisinau-3

femei-din-chisinau-2

femei-din-chisinau-17

femei-din-chisinau-16

femei-din-chisinau-15

femei-din-chisinau-14

femei-din-chisinau-24

femei-din-chisinau-23

femei-din-chisinau-22

femei-din-chisinau-21

femei-din-chisinau-20

femei-din-chisinau-19

femei-din-chisinau-27

femei-din-chisinau-28

femei-din-chisinau-29

femei-din-chisinau-30

femei-din-chisinau-32

femei-din-chisinau-33

femei-din-chisinau-34

femei-din-chisinau-26

femei-din-chisinau-25

 

Author: Răzvan

Share This Post On