Cum să descrii o relație corect
Apr30

Cum să descrii o relație corect

În română există multe expresii pentru a descrie sexul. De la “bagi milogu’ în traistă”, până la “împingi mineru’ în subteran” toate sunt ale noastre și le folosim cu gingășie. Dar avem prea puține expresii pentru a descrie o relație. Eh, asta se schimbă de azi! Pentru relațiile serioase și oarecum de lungă durată, tre’ să spui că mergi cu metroul. Acolo, jos, e mereu cald, mereu rece (când ai nevoie), mereu ești primit, dar doar dacă plătești. Ca în relația serioasă. Mai speli un vas, mai bagi un aspirator, așa, cam în fiecare zi, respectiv în fiecare weekend. Cât timp iubi (sau pisi, după caz) își usucă unghiile proaspăt făcute. Pentru relațiile de tip fuck buddy sau, simplu, mers la curve, poți spune că dai la copcă prin bălți cu taxă. Ce, un fuck buddy nu e plătit? Cum să nu fie? Mai un suculeț, mai o cafea, îți mai consumă și apa pentru dușul de după. Suficient cât să ajungi la un cost moderat spre ridicat. Sau poți spune că tu mergi cu mașini închiriate, dai un telefon și te ia de la scară. Pentru cei căsătoriți există, de asemenea, o vorbă potrivită: circuli cu mașina personală. Mașina este un Logan din 2004 fără aer condiționat, fără servofrână și fără alte utilități moderne (de altfel inutile), dar e a ta, îi cunoști crizele, și e acolo când ai nevoie. Mă rog, când nu te lasă în drum și nu-ți reproșează că bine că te-a luat de la mă-ta că și acum erai un pârlit ca vai de capul tău. Studenții care o dau la trandafir doar când e ea prea urâtă sau tristă după o despărțire ar trebui să adopte zicala: pedalez cu biciclete gratuite. Bine, bicicleta asta n-are nici lanț, cauciucurile sunt tăiate și mai mult stă decât merge, dar este o bicicletă. Dacă pui suflet, se deplasează. Și suflet pui cam cât punea Hercule sau Sisif. Dacă nu se mișcă, nu pedalezi destul de...

Read More

În jurnalism fie ți-a ajuns, fie ești ajuns

Prima practică a fost cu scriere de acasă, deloc interesant, dar am ajuns și la munca reală, într-o redacție reală.

Read More

Cîrtitore de la patria

Ai prins-o pe aia cu atentatul din Boston? Foarte bine, ești informat. Ai prins-o pe-aia cu teoriile conspirației? Unii da, alții ba.

Read More
Adepți ai dreptei credințe, analfabeți ai proastei educații
Apr19

Adepți ai dreptei credințe, analfabeți ai proastei educații

Cea mai bună perioadă a unui om este atunci când moare. Poate să fi avut perioade bune și în viața lui, dar acestea doar vor fi accentuate de moarte. Cât mai brutală, cât mai irațională.

Read More

Suspenda-ți-ai cafeaua la Subway pentru toți săracii!

Văd că a preluat și Subway, în România, conceptul de cafea suspendată, cunoscută drept cafea plătită în avans pentru gherțoii de după.

Read More
Ai sau n-ai succes, susținerea la fel de proastă e
Apr14

Ai sau n-ai succes, susținerea la fel de proastă e

În viață e bine, mai mereu, să ai spate și să fii important. Să ai oameni care să te ajute și să-ți ridice moralul. Să-l ridice imediat după ce l-au trântit în groapă.

Read More

Hai cu reblog-ul ăla odată!

Azi am decis să fac din nou pe doctorul cu diplomă de Spiru Haret și să vorbesc despre un alt sindrom care a pus stăpânire pe sfera asta insomniacă a Social Media. Ce sindrom?! Molimă direct.

Read More
Reprezentația Ministerului Culturii la Teatrul de vară din Parcul Bazilescu
Apr08

Reprezentația Ministerului Culturii la Teatrul de vară din Parcul Bazilescu

Parcul Bazilescu din Bucureștii Noi nu adăpostește numai frânturi din Codrii Vlăsiei, ci și un edificiu notoriu de inspirație stalinistă, Teatrul de Vară.

Read More
Pionier în cursa falimentării
Apr03

Pionier în cursa falimentării

Apărută la începutul secolului XX, fabrica Pionierul de pe malurile Dâmboviței a fost locul unde se producea celebra marcă de pantofi sport Adidas.

Read More

1 aprilie, zi dedicată tuturor antiumoriștilor

Este acea zi din an din nou. Este 1 aprilie și toți netalentații în ale umorului se simt datori (nu înțeleg în fața cui) să facă o farsă. A minți e cea mai ușoară formă de umor, spui ceva fals și apoi râzi zgomotos că oamenii nu s-au prins.

Read More