Cum arată cuplul pe care cercetătorii ar face bine să-l studieze
Jul30

Cum arată cuplul pe care cercetătorii ar face bine să-l studieze

Cuplul ăsta există doar ca ceilalți să se simtă prost că trăiesc bine, există doar ca să te simți prost că ai 30 de ani, început de chelie, razi shaorme la cină și îți iubești câinele sau consola video.

Read More

Nostalgia jugului de altă dată prinde forme în prezent

Este decembrie, a trecut Crăciunul, am petrecut și apocalipsa, iar lucrurile se anunță mai bune. Așa-i cu viitorul, nu știi cât de rău e decât când l-ai ajuns. Dar iar zgârmă unii istoria dindărăt și scot pe băț comunismul. A fost readus în discuție un sondaj ale cărui cifre au fost publicate în vară. “Românii vor comunismul înapoi!” ar fi concluzia rapidă trasă din el. “Îl vor de proști ce sunt!” este continuarea. Animalele înhămate la tras Comunismul a fost o maladie la fel ca oricare altă formă de conducere a omului (nu mai încape să spun de către om, că-i evident). Dar comunismul, de fisurat ce era, nici n-a rezistat un secol la anvergura la care ajunsese. Unii au înțeles că el pică, era și greu să negi asta, și s-au retras. Ceaușescu nu a înțeles, nu a vrut acest lucru și asta din mai multe motive: era un cizmar fără școală, un sfertodoct și un încăpățânat. Românilor li s-a pus jugul după război și au tras mai cu spor în anii ’60 spre ’70. Și-au înfipt copitele în pământ, au storcit viermi și alte lighioane sub voința lor, sub biciul cârmaciului și au crezut că au atins prosperitatea. Le-a râs buza la apartamente pe care ei le ridicau și pe care le primeau fix pentru a fi mai aproape de uzine, le-a râs buza, deși gâtul le era ros de jug. Le-au lucit ochii la banii mulți pe care îi primeau – puțini în fapt, dar necheltuindu-i ei par mulți, deși burta le suna a goală. Le înghețau mâinile, urechile și jugul de pe gât în case. Erau dezinformați, prostinformați, suprainformați și loviți de propagandă din toate direcțiile și se agățau de fiece fir de informație “curată”, din exterior. Televizorul era doar suport de mileuri și praf, și poate speranțe. Li s-au umflat varicele pe gambe de atât stat la coadă, iar jugul le-a provocat răni pe ceafă. Și acum regretă comunismul?! Ceaușescu și visul romantic al unui țăran Bunica avea o vorbă: “Să nu intru-n an nou cu datorii, că nu e bine”. Ajungea mai mult să se cârpească decât să realizeze ceva, dar nu avea datorii. Chiar îi privea cu dispreț pe vecinii care, mai neajunși cu banii, se văitau că nu și-au achitat datoriile. E de fală, pe la țară, să nu începi anul cu datorii. Astă manie a avut și Ceaușescu: fără datorii. Degeaba a conceput un economist regimul în care el conducea, că Nicu nu cu economia la scară mare avea treabă. El știa ceva, fără datorii. Datoriile, împrumuturile, circulația asta a banilor fiind fix punctele de sprijin ale economiilor globale, ale...

Read More
De ce nu-mi plac provincialii (și trebuie să știi asta)
Jul26

De ce nu-mi plac provincialii (și trebuie să știi asta)

Vin din Moldova, Maramureș și Oltenia, cu precădere, dar alte zone nu sînt excluse, cît timp sînt la mai mult de 100 km de București, și au plîngeri din prima zi.

Read More

Dubioșenii de pe interneți

Ce am mai găsit pe Internet în ultima vreme. E cu poză, deci nu-i greu de citit.

Read More
Trenul cu pasager
Jul25

Trenul cu pasager

M-am urcat în tren cu cei 50 de mii de lei de la tine, mi-ai spus să beau o bere în București, s-o beau la capăt, la gara Republica.

Read More

Caută sponsor generos, ia nu fi chitros

Imediat după sesiunea din vară, apare și el, refrenul. Nu este chiar atât de melodios pe cât pare, de obicei vine cu vers alb, iar autorul original nu vom ști niciodată cine a fost cu adevărat. Tot apar reluări, reformulări, remixuri, featuring-uri, însă esența rămâne aceeași: Nu-mi găsesc de muncă.

Read More

Cum ar scrie blogării români despre bebelușul regal

România are blogări – în caz că sunteți jurnaliști și nu știți unde se duce pișcotăreala – iar ei scriu chestii. Rareori articole, doar chestii. Casa Regală nu i-a plătit încă, dar iată cum ar fi, dacă ar fi.

Read More
Admiterea la FJSC e gata, i-am fost martor
Jul21

Admiterea la FJSC e gata, i-am fost martor

Am fost la admiterea de la FJSC azi. Trebuie că sunt un om ciudat rău, mi-am dat o zi de weekend liberă pentru a sta printre candidați, foi, subiecte și profesori.

Read More