Prima zi de dragoste, ultima noapte de Facebook

Asta e o relație nouă. O vom începe de la zero, așa cum ar trebui să pornească toate. Oricum nu te știam înainte, voi considera că tot ce apare de acum e de reținut. Hai că am început bine, fixăm niște limite, să știm cât ne putem întinde reciproc. Eu îți mai propun ceva. Renunțăm la tot ceea ce înseamnă Facebook, Twitter, Instagram sau altele. Nu că renunțăm individual, ci nu ne urmărim pe astfel de rețele sociale. Pur și simplu nu există legătură între noi pe acestea. E ca și cum eu te-aș suna pe telefonul fix ca să stabilim o ieșire, cum făceau înaintașii.

hdr

Nu, domn’e, nu sunt un nostalgic după vremuri pe care nu le-am trăit niciodată, ci vreau să fie altceva, să fim altfel decât restul. Uite, ne-am cunoscut pe Facebook, dar de acum vom înceta acel contact acolo. Nu-ți vreau like-ul, nu vreau să îți validez eu acțiunile printr-un like similar sau printr-un share. Ne-am născut străini și așa vom rămâne o viață, o mai mare apropiere nu va schimba asta. Doar pentru că vom împărți unele lucruri nu înseamnă că trebuie să fim uniți ca gemenii printr-un cordon ombilical comun. Hai să împărțim doar o poveste de ce natură o fi ea și să nu ne punem pe deplin viețile la comun pentru ca mai apoi să avem de unde lua argumente pentru reproșuri.

Te-am șters după ce cu o seară înainte ne-am decis că vom numi relație tot ceea ce înseamnă sex, timp împreună, cadouri și complimente făcute reciproc.

Uită-te la tine ce drăguță ești azi. La naiba, iar n-am spus “frumoasă”, deși așa ești. Nu vreau să-ți văd frumusețea asta filtrată prin Instagram. Lasă-mă să te văd cu ochii mei. Uite, îți pot face o poză cu telefonul și ți-o voi păstra ca și cum ai fi în portofel pe o poză gata scoasă din Polaroid. Hai, știi bine că-mi salvez datele din telefon în cloud, normal că aș putea da peste poza ta în viitorii ani. Să vezi atunci cum vor reveni în mintea mea bucuriile pe care le-am avut amândoi. În rest, rămâi o necunoscută, rămânem necunsocuții care au ajuns să se întâlnească și să-și spună chestii unul despre celălalt pentru a-și face un pod pe care să meargă împreună.

“Vezi ca te-am scos deja de pe Facebook”, așa ți-am scris în SMS-ul de azi-dimineață. Te-ai supărat tu și te înțeleg. Te-am șters după ce cu o seară înainte ne-am decis că vom numi relație tot ceea ce înseamnă sex, timp împreună, cadouri și complimente făcute reciproc. Totuși, așa va fi de acum înainte. Probabil că tu te-ai supărat și pentru că, indirect, te-am pus să faci curat după fostul. Nu trebuia, n-aveam de ce să vă cercetez trecutul. Asta e acum, ai șters pozele, comentariile și statusurile. Sper că nu le regreți. Vezi, însă, că ai ratat câteva check-in-uri. O să-mi notez asta, nu te duc la acele cafenele. Nici în acel parc. Nu, la acel teatru nu mergem, ați fost împreună. Eh, găsim noi, stai liniștită. Nu, nici la cinematograful ăla din Militari. Mergem la altul, îl știu eu, e bun. Am fost la el cu o fată drăguță în trecut, dar tu n-ai de unde să știi asta, nu mi-am dat un check-in.

Moftul este pe Facebook. Vino în vizită.

Author: Răzvan

Share This Post On